Artikel Wat jij kan doen

Stel, er gebeurt een ongeluk of een ramp. Dan duurt het altijd even voordat er hulp komt. Het is belangrijk dat je jezelf kunt redden totdat de politie, de brandweer en de ambulance er zijn. Blijf rustig en zorg voor jezelf, voor anderen en voor dieren.

Voor een ramp

Je kunt jezelf goed voorbereiden op ongelukken en rampen. Zorg ervoor dat je een noodpakket in huis hebt. Dat zit vol met spullen die van pas kunnen komen tijdens een ramp. Natuurlijk is dat niet het enige wat je kunt doen. Lees dit om je voor te bereiden.

Tijdens een ramp

Je hoort de sirene. Er is een ramp gebeurd en je moet ineens je huis uit. Wat neem je mee? En hoe laat je je huis goed achter? Klik hier om al onze tips te lezen. Dat noemen wij 'handelingsperspectieven'. Die zijn dus bedoeld om je handvatten te geven tijdens een crisis.

Compact overzicht

Wil je een compact overzicht met de meest belangrijke punten en risico's in Groningen? Download dan onze Risicowijzer (PDF). Als je die uitprint en bijvoorbeeld in de meterkast legt, heb je altijd een overzicht bij de hand.