Nieuwsbericht Ruim 50 nieuwe medewerkers

Gepubliceerd op: 13 oktober 2018 13:15

Kazerne Groningen

Vandaag, zaterdag 13 oktober, heet onze plaatsvervangende directeur Roelf Knoop, ruim 50 nieuwe medewerkers welkom tijdens de officiële introductiedag. Tijdens deze bijeenkomst leggen de nieuwe medewerkers de ambtseed of –belofte af.

Eed of belofte aan de samenleving

Van webredacteur tot brandweervrijwilliger. Alle soorten nieuwe medewerkers leggen op grond van onze arbeidsvoorwaardenregeling de eed of de belofte af. Hiermee beloven zij aan de samenleving om als een integer, eerlijk en betrouwbare ambtenaar het werk te doen. De introductiebijeenkomst, die afgelopen maart ongeveer hetzelfde aantal nieuwe medewerkers trok, vindt plaats aan de Sontweg. De groep maakt nader kennis met de organisatie, de toekomst van Veiligheidsregio Groningen en de bedrijfscultuur. Daarnaast geeft de dienstdoende ploeg nog een demonstratie en wordt er een rondleiding gegeven.

Directeur Wilma Mansveld: "Geweldig dat weer zoveel nieuwe collega's aanwezig zijn bij de introductiebijeenkomst en de ambtseed of de belofte afleggen. Het is een nadere kennismaking met onze organisatie en met elkaar en het laat zien dat we staan voor een gezamenlijke doel: de inzet voor een veilig Groningen. Maar het is natuurlijk ook een belangrijk en formeel moment om te bevestigen dat je als medewerker van onze organisatie ten dienste staat van onze inwoners en dat je je in het uitoefenen van je ambt houdt aan de gedragsregels die daarvoor gelden. Integriteit is een mentaliteit."