Nieuwsbericht Gastlessen Aardbevingenwijzer.nl voor basisscholen

Gepubliceerd op: 28 maart 2019 17:35

Basisscholen kunnen één gastles aanvragen om kennis te maken met Aardbevingenwijzer.nl. Dit is een gratis lesprogramma om op een laagdrempelige manier over de aardbevingen in Groningen te praten met basisscholieren. Basisscholieren in de provincie Groningen leren onder andere wat zij kunnen doen voor, na en tijdens een aardbeving. Maar ook over hoe ze ontstaan, over gas en hoe gas uit de grond wordt gehaald.


Gastlessen

Verschillende scholen hebben de afgelopen weken gebruik gemaakt van zo'n gastles. De groepen 7 en 8 van basisschool De Zaaier in Groningen gebruikte de gastles onlangs tijdens hun lessen over plaattektoniek en vulkanen. De school kon zo ook aandacht vragen voor de Groningse aardbevingen.

Vraag aan

Scholen kunnen vanaf 1 mei 2019 de gastlessen via www.aardbevingenwijzer.nl aanvragen. Tot die tijd kunnen scholen een mail sturen naar info@vrgroningen.nl met het onderwerp 'Gastles Aardbevingenwijzer.nl'.

Waarom een lesprogramma?

Met de kennis die basisscholieren met het lesprogramma opdoen, vergroten zij hun gevoel van veiligheid. Om die reden, en om tegemoet te komen aan de vraag van zowel scholen in de provincie als ouders van kinderen heeft Veiligheidsregio Groningen dit lesprogramma ontwikkeld. Bij de ontwikkeling van het lesprogramma is nauw samengewerkt met de GGD, de afdeling ontwikkelingspsychologie van de Rijksuniversiteit Groningen, Klassewijzer en drie basisscholen in de provincie Groningen.