Nieuwsbericht Burgemeester Pieter Smit plotseling overleden

Gepubliceerd op: 10 april 2018 14:40

Dinsdagavond bereikte ons het intens droevige bericht van het plotseling overlijden van Pieter Smit, burgemeester van de gemeente Oldambt.

Pieter Smit was als portefeuillehouder brandweerzorg en crisisbeheersing nauw betrokken bij Veiligheidsregio Groningen. "Bij afwezigheid van voorzitter Peter den Oudsten leidde hij afgelopen vrijdag nog de vergadering van het algemeen bestuur. Dat deed hij te midden van zijn collega-burgemeesters op zijn kenmerkende wijze: robuust, sterk op de inhoud en met een gezonde dosis humor,'' zegt Wilma Mansveld, directeur Veiligheidsregio Groningen.

Als burgemeester van de gemeente Oldambt ondervond Smit ook zelf meerdere keren de impact van brand en crisis. Bijvoorbeeld ten tijde van de brandstichtingen in de binnenstad van Winschoten, maar ook vorig jaar ten tijde van de gasexplosie in Winschoten. "Pieter was een graag geziene gast bij de brandweercollega's in het cluster Oldambt,'' zegt Roelf Knoop, regionaal commandant en plaatsvervangend directeur van Veiligheidsregio Groningen.

Met het overlijden van Pieter verliest Veiligheidsregio Groningen een betrokken bestuurder. Hij laat een leegte achter in het dagelijks bestuur.

We wensen zijn echtgenote, kinderen, familie en vrienden en ook zijn collega's bij de gemeente Oldambt heel veel sterkte bij het dragen van dit immense verlies.

Directie, bestuur en medewerkers Veiligheidsregio Groningen

Burgemeester Pieter Smit
Burgemeester Pieter Smit