Nieuws

De Veiligheidsregio Groningen heeft een nieuwe website. Vanaf nu hopen we je nog beter te kunnen bedienen met de laatste informatie over veiligheid in Groningen. We hebben de site vereenvoudigd zodat je snel de informatie kunt vinden die je zoekt.

Ook hebben we geprobeerd om alles zo begrijpelijk mogelijk op te schrijven. In ons werk vliegen de afkortingen je om de oren en werken we met hele complexe situaties. Dus we proberen goed op te letten dat we informatie begrijpelijk overbrengen naar alle Groningers. Wij denken dat dat deze website daarbij gaat helpen.

Natuurlijk hoef je niet altijd naar de website te komen voor het laatste nieuws over veilig leven in Groningen. We zijn ook actief op Twitter en Facebook.

Rampbestrijdingsplan Chemiepark Delfzijl

Het bestuur van Veiligheidsregio Groningen heeft, op grond van artikel 17 Wet veiligheidsregio's (Wvr), het voornemen het rampbestrijdingsplan voor Chemiepark Delfzijl te herzien en vast te stellen.

23 april 2019 14:30

Advies aan gemeenten, geen paasvuren vanwege hoger natuurbrandrisico in Groningen

Wij adviseren alle gemeenten in Groningen om de geplande paasvuren te verbieden. Dit omdat we samen met veiligheidsregio Drenthe en Fryslan hebben besloten om van fase 1 (regulier risico) naar fase 2 (extra alert) te gaan als het gaat om het natuurbrandrisico.

17 april 2019 10:50

Oplaaiende tradities in Blijham

Het moet een stapel worden van zeker acht meter hoog. Gebouwd van aanhangers vol snoeiafval, pallets en schoon sloophout. De vlammen zullen zo'n vijf meter de lucht in schieten.

15 april 2019 12:10

Sarèl de Jong: Bloed, zweet en trainen

"Thee?" Ten zuiden van Delfzijl, in een Gronings dorp met ruim vierhonderd inwoners, zet een 22-jarige vrouw met bovengemiddeld brede schouders de waterkoker aan. Een hondje loopt kwispelend om haar heen.

08 april 2019 16:00